ذخیره اتوماتیک (Auto Save) در اتوکد

بعد از پایان یکی از دوره‌های مجتمع فنی، دوستی از من در مورد سیستم ذخیره اتوماتیک یا Autosave در اتوکد پرسید و این که آیا می‌تواند جایگزین دستور save معمولی شود یا نه. برای پاسخ به این دوست و با این هدف که شاید این مطلب به درد دبگران هم بخورد، پاسخ آن را این‌جا می‌نویسم. پاسخ این پرسش به صورت خلاصه این است:

خیر، Autosave هیچ‌گاه و تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند جای save معمولی را بگیرد. برای نجات فایل‌های‌تان به هیچ وجه روی آن حساب نکنید!

سوالی که باقی می‌ماند این است که پس این قابلیت به چه دردی می‌خورد و چگونه از آن استفاده می‌کنیم؟ در ادامه این قابلیت را به صورت مختصر مرور می‌کنیم.

Autosave چیست؟

تنظیمی است که باعث می‌شود اتوکد در فواصل زمانی مشخصی که شما تنظیم می‌کنید و در صورتی که خودتان دستور save را صادر نکردید، نسخه‌ای از فایل شما را با پسوند $sv (و نه dwg) در آدرسی که شما می‌توانید تعیین کنید (به صورت پیش‌فرض فولدر temp) ذخیره کند.

فعال کردن و تنظیم فواصل زمانی

برای فعال کردن و تنظیم فاصله زمانی بین saveهای اتوماتیک دستور Options را اجرا کنید و به سراغ برگه Open and Save بروید. در بخش سمت چپ پایین می‌توانید Automatic save را تیک بزنید و در باکس زیر آن، فواصل زمانی را به دقیقه تنظیم کنید.

AutomaticSave

این فایل‌ها کجا ذخیره می‌شوند؟

برای دیدن محل فعلی ذخیره فایل‌ها یا تغییر دادن آن باز هم باید به سراغ Options بروید. اما این بار برگه اول یعنی Files را انتخاب کنید. در فهرست درختی وسط پنجره به دنبال عبارت Automatic Save File Location بگردید و مثبت کنار آن را کلیک کنید. در سطری که ظاهر می‌شود می‌توانید محل فعلی را ببینید یا با پاک کردن و تغییر آن، آدرس جدیدی را به اتوکد معرفی کنید.

AutomaticSaveLocation

این فایل‌ها کی و کجا به درد می‌خورند؟

 شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در حین کار کردن با پروژه‌ای بزرگ یا حتی فایلی معمولی اتوکد هنگ کند و راهی جز بستن آن باقی نماند. یا حتی ویندوز کرش کند و تمام برنامه‌های شما خود به خود بسته شوند. در چنین شرایطی هنگامی که بعد از رفع مشکل (معمولا Restart کردن سیستم) اتوکد را باز می‌کنید، با پیغامی شبیه این روبرو می‌شوید.

Drawing-Recovery

بعد از زدن کلید Close، اتوکد در کنار محدوده ترسیم شما پالت Drawing Recovery Management را نمایش می‌دهد که در آن فهرستی از فایل‌هایی که اخیرا ویرایش کرده‌اید دیده می‌شود. با زدن مثبت کنار هر فایل اتوکد تمام نسخه‌هایی که از آن فایل دارد (نسخه اصلی، نسخه پشتیبان یا bak و نسخه ذخیره اتوماتیک یا $sv) را به شما نشان می‌دهد تا با یک دبل کلیک، نسخه‌ای که کمترین تلفات را داشته از میان آن‌ها انتخاب کرده و باز کنید.

Recovery-Manager-Palette

اگر این پیغام و پالت ظاهر نشدند چه؟

گاهی ممکن است بعد از کرش ویندوز یا اتوکد، شما نه پیغام را ببینید و نه پالت را. در چنین شرایطی باید به صورت دستی آدرس محل ذخیره فایل‌ها را یادداشت کرده و در پنجره My Computer‌ به سراغ آن‌ها بروید. در محل مربوطه به دنبال فایل‌هایی با پسوند $sv بگردید و بعد آن موردی را که به نظرتان آشنا و مرتبط می‌آید به محل دیگری انتقال داده و به باز به صورت دستی پسوند آن را به dwg تغییر دهید. شاید همان فایل مورد نظر شما باشد که تلفات کمتری داده است.

Manual-Recovery

جمع‌بندی

قابلیت ذخیره اتوماتیک یکی از راه‌کارهای درونی اتوکد است که بتواند در مواقع خرابی کاری کند که شما اطلاعات و ترسیمات کمتری را از دست بدهید. استفاده مستقیم و دستی از این فایل‌ها اگرچه ممکن است، اما در ۹۰ درصد موارد این کار یا اتوماتیک توسط اتوکد انجام می‌شود یا اصلا قابل انجام نخواهد بود. به جای این‌که به امید آن ده درصد باشید، خودتان فایل‌های‌تان را مرتبا با CTRL+S ذخیره کنید.

10 thoughts on “ذخیره اتوماتیک (Auto Save) در اتوکد

  • 1394/02/08 at 10:51
    Permalink

    توضیحاتتون بسیار عالی و کامل بود.مچکرم.

    Reply
  • 1394/03/26 at 18:20
    Permalink

    واقعاخیلی خیلیییی از راهنماییتون ممنونم.

    Reply
  • 1394/06/08 at 16:29
    Permalink

    باسلام.ممنون از راهنماییتون.. فایلی که کلی روش کار کرده بودم و پریده بود رو با تبدیل پسوند یعنی همون روشی که شما گفته بودید برگردوندم…خداخیرتون بده

    Reply
  • 1396/04/02 at 23:52
    Permalink

    ممنون ازتون کمک بزرگی کردین خداخیرتون بده

    Reply
  • 1396/08/18 at 13:27
    Permalink

    سلام و خسته نباشید
    ممنون از اطلاعات که در اختیار گذاشتین
    برنامه سیویل رو که باز میکنم یکسری نقاط و سطح که از پروژه قبلی د حافظه برنامه باقی مونده در محیط کار سیویل ظاهر میشه و برای کار با برنامه هربار با باز کردن سیویل باید نقاط و سطح باقی مانده از پروزه قبل را از برنامه پاک کنم و بعد شروع بکار کنم.راه حلی برای این مشکل دارید؟ممنون

    Reply

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.