اپهایی برای معماران (۱): Houzz؛ ایدههای معماری
معماری رشتهای است که ورود به آن معمولا مستلزم تهیه ابزارهای متنوع فیزیکی و دیجیتال است. از انواع قلمها و کاغذها و وسایل طراحی و میز و غیره گرفته تا کامپیوتر و تبلتها و نرمافزارهای ترسیمی و مدلسازی کموبیش به اجزای الزامی برای تحصیل و فعالیت در این رشته تبدیل شدهاند. به همین دلیل دانشجویان و مهندسان معماری به صورت میانگین گجتها و ابزارهای بهروزتر و بیشتری را نسبت به سایر افراد در اختیار داشته و مورد استفاده قرار میدهند. البته قابلیتها و امکاناتی که ابزارهای دیجیتال مانند گوشیهای هوشمند و تبلتها میتوانند برای فعالان حوزه معماری فراهم کنند، کموبیش مورد بیتوجهی قرار گرفته است.
در نتیجه تصمیم گرفتم در کنار پستهای هفتگی متریالهای نوین، مجموعهای از پستها را هم به معرفی برنامهها، سرویسها یا اپهایی اختصاص بدهم که میتوانند به معماران و طراحان در کارهای حرفهایشان کمک کنند. اولین اپی که در این راستا معرفی میکنم اپ Houzz است که البته نه فقط برای معماران که حتی برای افراد عادی که میخواهند در دکوراسیون خانههایشان تغییر ایجاد کنند یا به معماری علاقه دارند هم مفید باشد. (من این اپ را روی یک گوشی اندرویدی تست کردهام. ممکن است رابط کاربری اپل یا تبلتها کمی متفاوت باشد)
Houzz، نگاه اول
زمانی که شما Houzz را برای بار اول اجرا میکنید ابتدا صفحه اول اپ را مشاهده میکنید و سپس با کمی تاخیر (بسته به سرعت اینترنتتان) نخستین تصویر از مجموعه تصاویر Houzz به نمایش در میآید.
با سوایپ کردن به سمت چپ میتوانید عکسهای مختلف را از فضاهای داخلی، نماهای بیرونی و . . . ببینید. همین موضوع باعث میشود که در نگاه اول فکر کنید Houzz تنها یک آلبوم از تصاویر معماری است که به روز میشود. البته اگر بخواهید فقط از عکسها ایده بگیرید، برداشتتان درست است و انصافا هم Houzz در این زمینه کمک بزرگی است. اما قابلیتهای Houzz بسیار بیشتر است.
معرفی تجهیزات و آیتمها
هنگام مشاهده بعضی عکسها میبینید که برچسبهای سبزرنگی به برخی مبلمانها یا تجهیزات آشپزخانه متصل شده است. این برچسبها که با حرکت گوشی شما تکان میخورند (کادر قرمز توی قسمت سمت چپ تصویر زیر) نشان میدهند که اطلاعات و گزینههایی در مورد آنها موجود است. اگر روی آنها کلیک کنید به صفحه اطلاعات آن آیتم منتقل میشوید (قسمت سمت راست تصویر) و علاوه بر توضیحات و اطلاعات مربوط به آن آیتم البته در کشورهای درست و درمان، امکان خریدش را هم خواهید داشت.
البته یک نکته تستی را هم به خاطر داشته باشید و آن اینکه تصاویری که تعداد زیادی از این برچسبها دارند، به صورت معمول محتوای سفارشی هستند که یک شرکت (مثلا یک تولیدکننده لوازم آشپزخانه) برای تبلیغ محصولاتش ساخته است. این عکسها معمولا ایدههای چندان به درد بخوری ندارند.
معرفی معماران و شرکتها
هنگامی که عکسها را به صورت معمول مرور میکنید در زیر آنها فقط یک گزینه Save to IdeaBook را میبینید که کمی بعدتر درباره آن صحبت خواهم کرد. اما اگر روی عکسی که میبینید تپ کنید، در قسمت پایین صفحه دو گزینه دیگر هم ظاهر میشود. یکی از این گزینهها برای به اشتراک گذاشتن تصویر و مطالب آن با دیگران و دیگری که شکل حرف i است، اطلاعات مربوط به عکس را نمایش میدهد. این اطلاعات شامل نام معمار یا عکاس، شرکت طراح، عناصر مبلمان مورد استفاده، سایر پروژههای آن فرد یا شرکت، تصاویر مشابه و اطلاعاتی از این دست است.
این قابلیت میتواند برای معماران، طراحان یا عکاسان معماری همانند تبلیغاتی وسیع و گسترده مورد استفاده قرار بگیرد.
بخشهای مختلف
همه آنچه تا کنون گفتیم، مربوط به قسمت اصلی و پیشفرض اپ بود. اگر کلید منو را در بالا سمت چپ صفحه لمس کنید، منوی Houzz ظاهر میشود که از طریق آن میتوانید به قسمتهای دیگر اپ هم دسترسی پیدا کنید. بخشهای مختلفی نظیر مرور آیتمهای مبلمان و سایر محصولات، دیدن پروفایلهای افراد حرفهای و شرکتها، دیدن توصیههایی در مورد کارهای کوچک معمارانه و . . . در این قسمت قابل دسترسی هستند.
دفترچه ایدههای شما
Ideabook یا دفترچه ایدهها فضایی است که شما میتوانید عکسهای مورد علاقهتان را برای استفاده بعدی در آن ذخیره کنید. یادداشتی در مورد آن بنویسید یا پستهایی برای راهنمایی دیگران منتشر کنید. در حالت عادی وقتی به سراغ این بخش میروید، دفترچههای ایده دیگران که به تازگی به روز شده است را میبینید. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای ایجاد دفترچه ایده خودتان باید در Houzz ثبتنام کنید. خوشبختانه برای اینکار میتوانید از اکانت فیسبوکتان هم استفاده کنید و به این ترتیب نیازی به حفظ کردن یک گذرواژه و نام کاربری جدید ندارید.
و البته سایت Houzz
این اپ را میتوانید به سادگی از AppStore اپل برای آیفون یا آیپد و از GooglePlay برای ابزارهای اندروییدی دانلود کنید. البته اگر فرصت وبگردی هم داشتید به هیچ عنوان سایت جذاب Houzz را از دست ندهید.
لطفا طریقه ذخیره کردن عکس از سایت Houzz رو هم توضیح بدید. واقعا ناامید کننده ست که نتونی اون همه عکس جذاب رو ذخیره کنی!