آموزشحرفه‌ای نیستیدویدیو

حرفه‌ای نیستید (۱): شما هم مختصات نمی‌دانید؟

من بیش از ۱۰ سال است که در حوزه آموزش معماری و نرم‌افزارهای مرتبط با آن فعالیت می‌کنم. چیزی در همین حدود هم به صورت حرفه‌ای درگیر پروژه‌های معماری بوده‌ام. در تمام این مدت افراد زیادی را (از دوستان و همکاران و دانشجویان و . . .) دیده‌ام که با نرم‌افزاری مانند اتوکد سروکار دارند و اطلاعات زیادی هم در مورد این نرم‌افزار دارند. اما چون دانش آن‌ها به صورت اصولی و پایه‌ای شکل نگرفته، درک اشتباهی از ابزار کارشان (یا حداقل برخی جنبه‌ها و امکاناتش) دارند. البته این موضوع فقط هم محدود به نرم‌افزار نمی‌شود. من طراحان بسیار خلاقی را دیده‌ام که طرح‌های آن‌ها می‌توانسته شهرت عظیمی را برای‌شان فراهم کند. اما بواسطه یک سری رفتارهای خاص، به خاطر یک سری عادت‌های مشخص این اتفاق برای آن‌ها نیافتاده است. چون آن‌ها شخصیت یک طراح حرفه‌ای را از خود نشان نمی‌دادند. همین‌طور مدیر‌های زیادی را می‌شناسم که شرکت‌های بزرگی را اداره می‌کنند، اما آن‌ها هم رفتار یک مدیر حرفه‌ای را ندارند.

Professional-Presence

به نظر من علت تمام این‌ها درک نادرستی است که ما از کاری که انجام می‌دهیم داریم و همین‌طور سواد ناقص ما از ابزاری که کار را با آن انجام می‌دهیم. انگار ما در این مملکت گرفتار یک نوع سندرم «یادگیری ناقص» هستیم که لزوما هم فقط به حوزه معماری و نرم‌افزار مربوط نمی‌شود. ما جماعت ایرانی وقتی به اندازه سر سوزنی درباره موضوعی اطلاعات کسب می‌کنیم، خیلی زود صاحب‌نظر می‌شویم و فکر می‌کنیم زیاد می‌دانیم و حوصله یادگیری بیشتر را هم نداریم.

به هر حال با در نظر گرفتن این موضوع دیدم که بد نیست یک سری پست، ویدیو یا پادکست را به بررسی این رفتارهای غیرحرفه‌ای اختصاص بدهم و چون تجربه غالب من در حوزه معماری و نرم‌افزار است به سراغ این حوزه و در اول به سراغ اتوکد رفته‌ام. به هر حال این اولین ویدیوی سری «حرفه‌ای نیستید» هست که در ادامه می‌توانید نسخه کم کیفیتش را ببینید.

نسخه با کیفیت‌تر را می‌توانید روی یوتیوب ببینید یا اصل فایل را از این آدرس دانلود کنید.

در این ویدیو، بعد از مقدمه‌ای که در بالا خواندید، درباره لزوم دانستن مختصات به عنوان یکی از پایه‌های کار حرفه‌ای با اتوکد صحبت کرده‌ام. خلاصه صحبت هم این است که اگر در اتوکد استفاده از سیستم‌های مختصات دکارتی و قطبی را در دو حالت مطلق و نسبی نمی‌دانید، شما یک حرفه‌ای نیستید! اگر هر کدام از این عبارت‌ها را در گوگل جست‌وجو کنید حتی در وب فارسی هم منابع مناسبی برای یادگیری آن‌ها خواهید یافت. البته اگر فرصتی باشد، دوست دارم برای هر یک از این عادت‌ها و نشانه‌های حرفه‌ای نبودن، راه‌حل و مطلبی آموزشی تهیه کنم.

همین‌طور اگر شما در رفتاری «غیر حرفه‌ای» در حوزه فعالیت‌های معماری (یا هر زمینه مرتبط دیگر) می‌شناسید، بد نیست به من هم اطلاع دهید شاید بتوانم پستی را هم به آن اختصاص دهم.


پی‌نوشت: به یقین من هم در همه زمینه‌ها حرفه‌ای نیستم و این اولین ویدیو هم اشکال و ایرادهای بسیاری دارد. مثلا به صورت مشخص کیفیت صدا و ادیت ویدیویی آن بالا نیست. به همین دلیل اگر انتقاد و پیشنهاد یا نظری دارید، خوشحال خواهم شد که در کامنت‌ها مطرح کنید یا به من ایمیل بزنید. آدرس ایمیل من sharifpour [at] gmail.com است. همین‌طور اگر شما در رفتاری «غیر حرفه‌ای» در حوزه فعالیت‌های معماری (یا هر زمینه مرتبط دیگر) می‌شناسید، بد نیست به من هم اطلاع دهید شاید بتوانم پستی را هم به آن اختصاص دهم.

6 thoughts on “حرفه‌ای نیستید (۱): شما هم مختصات نمی‌دانید؟

  • استاد سلام !
    من تازه میخواستم اتوکد یاد بگیرم تو نت آموزشش رو گشتم این ویدیو اومد !
    اصن ناامید شدم !!!!!!! این دستگاه های مختصاتی که گفتین رو از کجا یاد بگیریم ؟!
    کلاس باید رفت ؟

    پاسخ دادن
  • استاد واقعا عالی بود
    بی صبرانه منتظر ویدئو های بعدی هستیم

    پاسخ دادن
  • من یه مربی اتوکد هستم از 6 سال پیش تاکنون به صورت حرفه ای کار و تدریس میکنم…اولین بحث جلسه ی اول تمام آموزش های من آموزش مختصات هایی است که جناب عالی در ویدئو مطرح نمودید اما متاسفانه معمولا با اعتراض دانشجویان مبنی بر اینکه نیازی به آموزش حرفه ای نیست و دنبال راحت ترین روشهای ترسیم هستند مواجه میشوم…..لطفا در ویدئو های بعدی خود نیز به ذکر اهمیت پرداختن به این مباحث ،بپردازید…با تشکر فراوان از جنابعالی

    پاسخ دادن
  • ماشاا... شاطریان

    سلام و خسته نباشید من ی فایل دارم که داخلش چندین بلوک دارم میخوام کاری کنم که هر بلوک بصورت اتوماتیک تبدیل به یک فایل جداگانه بشه آیا میشه این کار روانجام داد یا خیر ممنون از راهنماییتون

    پاسخ دادن
    • احمد شریف‎پور

      سلام دوست عزیز
      این راه حل رو توی اینترنت پیدا کردم و روی دو تا ترسیم ساده تست‌اش کردم و جواب داد. امیدوارم به درد شما هم بخوره.

      ۱- مستقیما توی درایو C و نه توی فولدرها یا جای دیگه، یه فولدر بسازید به اسم dwgs. عینا همین عبارت.
      ۲- متن زیر رو یک‌جا کپی و توی خط فرمان پیست کنید و اینتر بزنید.

      (defun c:copyblks ( / blk blkname cmdecho)
      (setq
      cmdecho (getvar "cmdecho"))
      (setq blk nil)
      (setvar "cmdecho" 0)
      (while (setq blk (tblnext
      "BLOCK" (not blk)))
      (setq blkname (cdr (assoc 2 blk)))
      (command ".wblock" (strcat "c:/dwgs/" blkname) blkname)
      (princ (strcat "\nCopied block " blkname
      "\n"))
      )
      (setvar "cmdecho"
      cmdecho)
      (princ)
      )

      ۳- دستور COPYBLKS به دستورهای اتوکدتون اضافه می‌شه. اجراش کنید و همه بلوک‌ها رو به صورت فایل مجزا توی اون فولدر کپی می‌کنه.

      پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *