دوز روزانه معماری شماره ۱
۱- افرادی که با معماری به عنوان حرفه یا شغل سر و کار دارند، درست مانند سایر متخصصین باید به نوعی دانش خود را به روز نگه دارند. باید به نوعی با اخبار و رویدادهای مربوط به حرفهشان درگیر باشند و از پیشرفتها و اتفاقات سایر نقاط دنیا هم با خبر شوند. در دنیای معماری به واسطه پیوندی که با هنر دارد، بخش عمدهای از این یادگیری و به روز شدن از طریق دیدن اتفاق میافتد. اما در اوضاع قعلی ما با داستانهایی که همه میدانیم دسترسی به دو منبع اصلی تامین این اطلاعات، یعنی کتب و نشریات خارجی و اینترنت (اولی به دلیل قیمتهای گزاف و دیگری به دلیل محدودیتها و ممنوعیتها) دشوار و در برخی موارد ناممکن است.
۲- این موضوع باعث شده که نه تنها در میان عامه مردم که حتی در میان فعالان عرصه معماری با نوعی افت سلیقه یا درک نادرست از زیباییشناسی روبرو شویم. شاهد این موضوع هم ساختمانهای نازیبایی است که تعدادشان در اطراف ما روز به روز زیادتر میشود. میپذیرم که آنچه گفتم تنها دلیل این اتفاق نیست و عوامل متعدد دیگری از قوانین موجود گرفته تا شیوه آموزش معماری و حتی وضعیت اقتصادی جامعه در این زمینه موثر بوده، اما به نظر من سهم بیسلیقگی هم در این میان کم نبوده است.
۳- به هر حال چندی پیش با سایتی (وبلاگی) در زمینه معماری روبرو شدم که ایده جالبی را دنبال میکرد. به صورت منظم (البته نه روزانه) تصاویری از ساختمانهای جدید و گاهی حتی قدیمی را بدون توضیحات مفصل و توصیفهای زاید منتشر میکرد و به اسم بنا، سازنده آن و عکاس لینک میداد و نام این مجموعه نوشتهها را «دوز روزانه معماری» گذاشته بود.
گرچه بعید میدانم که هدف صاحب آن وبلاگ همان هدفی باشد که من دنبال میکنم، اما به هر حال منبعی مناسب و بیدردسر برای مجموعهای از پستهای تصویری بود. به همین دلیل تصمیم گرفتم با اطلاع نویسنده، آنها را اینجا بازنشر کنم. به هر حال از این به بعد به صورت پراکنده پستهایی از این دست را منتشر میکنم تا شاید بتواند اندکی از آن دوز معماری و زیباییشناسی را (که در وضعیت فعلی ما بسیار کمیاب یا حتی نایاب شده است) تامین کند.
و این اولین دوز روزانه معماری است.
نام پروژه: ساختمان اداری Nova
معمار: Pracownia 111
محل اجرا: لهستان شهر
عکاس: سباستین دپتولا
منبع (+)
گالری این تصاویر را اینجا ببینید
۱- دوز روزانه معماری نام مجموعه پستهایی است در روزهای زوج هر هفته منتشر خواهد شد و در آنها معماری معاصر دنیا را به شکلی ساده و تصویری معرفی میکنم.
۲- این آثار معماری تنها با تعدادی عکس بدون هیچگونه تحلیل یا ارزیابی (عملکردی، زیباییشناسی و …) معرفی میشوند، اما اگر نظر یا تحلیلی دارید آن را در بخش کامنتها با سایر خوانندگان هم در میان بگذارید.
۳- اگر بنایی را طراحی کرده یا از اثری عکاسی کردهاید که فکر میکنید ارزش معرفی را دارد، آن را برای من هم ارسال کنید تا در این مجموعه گنجانده شود. آدرس من: sharifpour [at] archiware.ir
۴- اگر به جمع مشترکین معمار افزار بپیوندید، میتوانید آخرین مطالب سایت را در ایمیلتان دریافت کنید. همچنین میتوانید فید معمار افزار را در فیدخوانتان دنبال کنید. هر دوی این گزینهها رایگان هستند.