آموزشحرفه‌ای نیستیدویدیو

حرفه‌ای نیستید (۲): برای اندازه‌گیری از دستورات dim استفاده می‌کنید؟

در دومین قسمت از مجموعه ویدیو‌های سری «حرفه‌ای نیستید» به سراغ یک دستور کوچک اما بسیار پرکاربرد می‌رویم. دستوری که به رغم ساده بودن و اهمیت زیاد غالبا بین کسانی که اتوکد را غیرآکادمیک یاد گرفته‌اند ناشناخته مانده: دستور dist برای محاسبه فاصله دو نقطه. اما خلاصه کلام این که:

در اتوکد دستور dist با مخفف di برای اندازه‌گیری (و نه اندازه‌گذاری) ساخته شده و قطعا برای محاسبه فواصل مزیت‌های بسیار زیادی نسبت به دستورهای اندازه‌گذاری دارد و اگر شما کار با این ابزار کار نمی‌کنید، حرفه‌ای نیستید. این ویدیو را ببینید:

این ویدیو از کانال معمارافزار در آپارات بارگذاری شده اما نسخه با کیفیت‌تر را می‌توانید در یوتیوب معمارافزار ببینید یا از این آدرس دانلود کنید. (لینک دانلود پایین سمت راست صفحه نشان داده می‌شود.)


و البته اگر حوصله یا امکان دیدن ویدیو را ندارید، من برای این حرفم چهار دلیل آورده‌ام:

۱- گاهی اصلا عدد اندازه را نمی‌بینید

ابزار اندازه‌گذاری هنگام استفاده از Templateهای پیش‌فرض کارش را با استایل standard یا ISO25 شروع می‌کند و اگر این استایل‌ها برای نقشه شما مناسب نباشند، اصلا نخواهید توانست عدد اندازه را ببینید. چون یا برای ترسیم شما یا خیلی بزرگ هستند یا خیلی کوچک.

۲- ابزارهای اندازه‌گذاری می‌توانند برای شما خطا بوجود آورند

کافی است گزینه‌های مربوط به گرد کردن اعداد یا ضریب مربوط به عدد اندازه (به هر دلیل درست یا نادرست) در استایل اندازه‌گذاری جاری شما دستکاری شده باشد تا شما دیگر اندازه واقعی را نبینید! دستور dist اما اطلاعات بسیار کاملی را درباره فاصله دو نقطه‌ای که کلیک کرده‌اید برای شما فراهم می‌کند. از فاصله مستقیم دو نقطه گرفته تا فاصله در جهت X، در جهت Y و در جهت Z. زاویه با محور Xها و همین طور زاویه نسبت به صفحه XY.

۳- دستور dist همیشه سریع‌تر و به صرفه‌تر است.

وقتی از ابزارهای اندازه‌گذاری استفاده می‌کنید، برای هر اندازه حداقل به ۴ عملیات یعنی اجرای دستور، دو کلیک و یک ESC نیاز دارید. اما در دستور dist شما همواره فقط به سه عملیات (اجرای دستور و دو کلیک نیاز) دارید. حالا فرض کنید می‌خواهید ابعاد یک اتاق مستطیلی ساده را به دست بیاورید. برای این کار با ابزارهای اندازه‌گذاری شما باید هشت عملیات انجام دهید. یک بار اجرای دستور برای عرض اتاق (۴ عملیات) و یک بار دیگر (۴ عملیات دیگر) برای اندازه طول اتاق. اجرای مجدد دستور و دو کلیک و یک ESC‌ دیگر. در صورتی که با دستور dist کافیست قطر اتاق را اندازه بگیرید و به جای فاصله مستقیم تغییر طول (Delta X) و تغییر عرض (Delta Y) را بخوانید. یعنی جمعا ۳ عملیات.

 ۴- در هنگام کار با ابزارهای اندازه‌گذاری شما اطلاعاتی را از دست می‌دهید که ممکن است بعدا دردسرساز شوند.

اگر با نقشه‌های توپوگرافی کار کرده باشید، یا در نقشه‌های‌تان به ترکیب اشیا سه‌بعدی و دوبعدی احتیاج داشته باشید یا حتی با نقشه‌هایی که از سایر نرم‌افزارها استخراج شده‌اند سروکار پیدا کرده باشید، به احتمال زیاد با دردسر اشیا غیر همسطح (یا به اصطلاح دوستان ترسیم‌هایی که Z پیدا کرده‌اند)‌ هم روبرو شده‌اید. وقتی شما در چنین ترسیم‌هایی از dist استفاده نکنید متوجه مشکل نشده و از آن می‌گذرید و زمانی توجه‌تان جلب می‌شود که دیگر به جای ۱۰ شیی باید ۱۰۰ یا هزار شیی Zدار را اصلاح کنید. اما dist با نشان دادن فاصله مستقیم و همینطور Delta Z از همان ابتدای کار به شما کمک می‌کند.

در آخر این‌که برای تعیین فاصله دو شیی یا دو نقطه حتما از dist استفاده کنید و اگر این کار را نمی‌کنید، خوب حرفه‌ای نیستید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *