معرفی بنامعماریمقالات

هفت بنای مذهبی مدرن (قسمت دوم): Brother Claus Field Chapel

در پست قبلی نخستین بنا از مجموعه هفت بنای مذهبی مدرن را معرفی کردیم. در قسمت دوم نوبت به معبدی می‌رسد که با تکنیکی بسیار ساده ساخته شده است. تکنیکی که علیرغم سادگی نتیجه‌ای حیرت‌آور برجا گذاشته است. در این قسمت به سراغ معبد برادر کلاوس (Brother Claus) می‌رویم. این معبد به تازگی در مشنریش (Mechenrich) در نزدیکی کولونیای (Cologne) آلمان افتتاح شده است.‌

brother_claus-1

این معبد برای بزرگداشت قدیسی به نام Niklaus von Fluehe که «برادر کلاوس» نامیده می‌شد ایجاد شده است و هزینه آن را دو کشاورز به نام‌های هرمان-جوزف شایدت‌وایله‌راند و ترودل شایدت‌وایله‌راند (Hermann-Josef and Trudel Scheidtweilerand) پرداخت کرده‌اند. این بنا در انتهای زمین‌های آن‌ها ساخته شده است.

brother_claus-2

زومتور (طراح بنا) از تکنیکی به نام «بتن کوبیده» (Rammed Concrete) استفاده کرده است. برای پیاده‌سازی این تکنیک کشاورزان به مدت ۲۴ روز، هر روز یک لایه بتن را بر روی خیمه یا کپر که از الوار ساخته شده بود می‌ریختند. نتیجه این بود که بتن بافتی شبیه زمین شخم خورده پیدا کرده است.

brother_claus-3

پس از پایان کار خیمه داخلی توسط زغال‌گیران محلی و درست با همان فرآیند استحصال زغال آتش زده شد و فضای داخلی تاریک و سیاهی را برجای گذاشت.

brother_claus-4

ورودی این معبد با یک در سربی مثلثی پوشانده می‌شود و کف آن نیز با سرب مذاب فرش شده است.

brother_claus-5

brother_claus-6

یک بازشو قطره شکل هم در سقف بنا باز گذاشته شده است که نور و باران را به داخل بنا می‌آورد. نور فیلترشده هم از طریق سوراخ‌هایی که روی دیوار تعبیه شده‌اند به داخل بنا می‌آید.

brother_claus-7

brother_claus-8


طراحی: آتلیه پیتر زومتور (Atelier Peter Zumthor)

عکاسی: توماس مایر (Thomas Mayer)

منبع(+)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *